VENTILATIONSKONTROLL – OVK
I år är det dags för den återkommande ventilationskontrollen, OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Den här gången är det Sotarna i Skåne, SIMAB, som bland annat ska göra rent ventilationsdon och fönsterventiler. Arbetet planeras att starta vecka 9. Du kommer att få en avisering i brevlådan när det dags hos dig. 

Har du inte möjlighet att vara hemma den aviserade tiden får du hänga en lägenhetsnyckel i nyckeltubens kedja. Sätt inte tillbaka det svarta plastlocket när nyckeln hänger i kedjan. Nyckeln kan då klämmas fast när tuben ska öppnas utifrån.

Var vänlig och ta bort eventuella föremål/hinder vid ventilations­donen (ventilerna) så att dessa är lättåtkomliga, gäller även eventuella kryddhyllor. Även fönstrens spaltventiler i sovrum och vardagsrum ska var lättåtkomliga. Revirbetingade husdjur får inte gå lösa i lägenheten om du inte är hemma.

NOMINERA MERA!
Valberedningen tar gärna emot nomineringar till styrelsen. Bland annat kommer fyllnadsval att hållas vid årsmötet på grund av avgång i förtid.

Bostadsrättsföreningen, som äger fastigheten Glasmästaren 1, är en juridisk person som måste ha en styrelse för att fortleva. Att bo i en bostadsrätt är inte att bo i en hyresrätt. Boende i bostads­rätt förut­sätter att det finns medlemmar som arbetar i styrelsen. Uppdraget som ledamot är omväxlande. Styrelsen fattar beslut som rör bland annat underhållet och föreningens ekonomi. HSB Nv Skåne har ett stort utbud av kurser för ledamöter i bostads­rätts­föreningar.

Fråga den du avser nominera. Du kan lämna din nominering i föreningens brevlåda vid kvartershuset. Märk kuvertet ”Valberedningen”.

UNDERHÅLL AV FÖNSTER
Enligt stadgarna är det medlemmarna som ansvarar för underhåll av fönstrens isolerglaskassett, beslag, handtag, gångjärn, tätnings­lister samt målning (ej utsidan).

Skötselinstruktionen som delades ut i samband med fönsterbytet finns här på webbplatsen under INFO/FÖNSTER. Av skötselinstruktionen framgår bland annat att beslagen ska rengöras och smörjas minst en gång om året. Spanjolettens låskolvar och låshus smörjs med tunn silikonolja eller annan vattenfri olja. Minska risken för havererade spanjoletter genom att underhålla fönstren enligt skötselinstruktionen. En detaljerad instruktion om hur du smörjer spanjoletterna hittar du också under INFO/FÖNSTER.

Trasiga spanjoletter kan anmälas till föreningen. Om Elitfönster inte godtar den trasiga spanjoletten som reklamation (t.ex. på grund av att årlig service enligt skötselinstruktionen inte har utförts) får du själv betala för reparationen. Du kan också, på egen bekostnad, vända dig direkt till en glasmästare för reparation av fönstret.

NEDSKRÄPNING
Flera har noterat att nedskräpningen på området, med bland annat fimpar, snuspåsar och godispapper, har ökat.

Förutom att det ser tråkigt ut och är negativt för miljön, innebär det även en ökad kostnad för städning på området. Från april är det HSB Nv Skåne som tar hand om utemiljön hos oss.

HSB BRF KUNGSGÅRDEN I ÄNGELHOLM