Hem » Projekt

BALKONGRENOVERING OCH MÅLNING AV PANEL
2019-08-30:

Eluttag & armaturer
I samband med balkongrenoveringen tas eluttag och armaturer (ytterbelysning) på balkongerna ner innan panelen på väggen rivs. Likaså kan eluttag och armaturer monterade på panelen vid entréer och uteplatser behöva kopplas bort om panelen ska bytas.

Eluttag och armaturer som elektrikerna bedömer som dåliga kommer inte att monteras igen. Eftersom eluttagen och armaturerna regleras inifrån lägenheten är det bostadsrättshavarens ansvar att byta dem. Rehn Bygger meddelar vilka som behöver köpa nytt eluttag och armatur. Om du köper nytt eluttag och/eller ny armatur, se till att det är rätt IP-klass (lägst IP44). Ny armatur ska vara färdig för installation (dvs. ej i delar) innan den överlämnas till elektrikerna.

Det går också bra att köpa nytt eluttag och armatur om du vill passa på att byta, utan att den gamla underkänts av elektrikerna. Detta gäller under förutsättning att eluttaget/armaturen sitter på panel som ska rivas vid renoveringen. Elektrikerna gör inget med uttag och armaturer som sitter på panel som inte ska rivas/bytas.

Bostadsrättshavare med dåliga uttag/armaturer som inte tillhandahåller nytt uttag/ny armatur på aviserad tid får själva återställa detta på egen bekostnad.

2019-08-16: Reviderad tidplan.
2019-08-08: 
Preliminärt schema för målning (kan ändras pga. vädret).
2019-08-06
: Innan målning ska panelen tvättas. Fönstren måste då vara stängda, så att det inte kommer in vatten. Målerifirman aviserar tvätt i förväg.
2019-08-01: Senaste tidsplanen avseende målnings- och balkongprojektet hittar du här. Ändringen berör Nordanvindsgatan 2, 4, 6 och 8 där starten flyttats fram till v. 35. Urkoppling av el ska dock göras enligt utdelad avisering.

I tidsplanen anges byggnadernas nummer enligt ritningarna. Nedan kan du se vilken adress som motsvarar byggnadens nummer.

Östanvindsgatan 1=byggnad 12
Östanvindsgatan 3=byggnad 11
Östanvindsgatan 5=byggnad 17
Östanvindsgatan 7=byggnad 18
Östanvindsgatan 9=byggnad 22
Östanvindsgatan 11=byggnad 23
Nordanvindsgatan 2=byggnad 13
Nordanvindsgatan 4=byggnad 14
Nordanvindsgatan 6=byggnad 16
Nordanvindsgatan 8=byggnad 15
Nordanvindsgatan 10=byggnad 20
Nordanvindsgatan 12=byggnad 19
Nordanvindsgatan 14=byggnad 21
Kvartershuset=byggnad 24

Vad du behöver förbereda framgår av medlemsinformationen för juli.

HSB BRF KUNGSGÅRDEN I ÄNGELHOLM